onsdag 5. desember 2012

Når kulda setter inn blir det mange innedager

Det har vært en lang og innholdsrik helg med både julemarked på folkemuseet, bursdagsfeiring og Ricky Gervais i Oslo Spektrum.
På fredag var jo den store bakedagen, jeg kom aldri så langt til at jeg fikk startet på sjokoladeflarnene, og kjeksene jeg lagde er nesten spist opp alt. Når det er sagt er det fryktelig viktig å kvalitetssikre det man baker, så derfor må jeg lage masse mer cookies! Neste gang skal jeg legge ved oppskriftene også så de som vil kan teste det ut selv hvis det ser fristende ut.

Siden kulda virkelig har satt inn nå blir det mange dager inne så i går lagde vi tomatsuppe til middag. Suppe er jo veldig deilig når det er kaldt ute og det varmer godt!
Oppskriften kommer selvfølgelig under bildet ;)




Dette trenger du:
Suppe:
1 løk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
2-3 ss tomatpuré
3 pakker hakkede tomater (gjerne med oregano og basilikum)
1,5 l kjøttbuljong/kraft
Salt
Pepper

Pesto:
1 plante basilikum
2 hvitløksfedd
2 gode never ristede pinjekjærner/valnøtter
ca 100g permesan
Salt
Pepper

Bacon
Fullkorns pastaskruer

Slik gjør du det:
Først hakker du opp alle ingrediensene, ha så litt olje og en klunk smør i panna og la løken og gulroten surre litt for så å ha i hvitløk i. For å få ut råsmaken i tomatpuréen heller man den i blandingen og lar den putre litt.
Hell oppi de hakkede tomatene og la den putre under omrøring en god stund, hvertfall 10 min. Når den har stått litt og gulrotbitene har blitt litt mykere er det bare å bruke en stavmikser så blandingen blir helt jevn. Kok opp 1,5 liter vann og bland ut kjøttbuljong i (se posen for anvisning), bland dette i tomatsausen til det har blitt en passe rennende konsistent. Til slutt smaker du til med salt og pepper.


Pestoen er grei å lage når tomatblandingen står og putrer. Her tar du bare alle ingrediensene og blander med stavmikser.

Pastaen er det lurt å koke som anvist på pakken og helle i suppen rett før servering. Slik unngår du ihjelkokt pasta, eller pasta som ikke har kokt nok.

Baconet stekes til det er sprøtt og strøs over suppen sammen med pestoen når den skal serveres. For å få prikken over I'en kan man rive litt parmesan over - velbekomme!

1 kommentar:

  1. God morgen Solveig - så godt med varm suppe, og kanskje vi skulle prøve en annen variant enn den ultrakjedelige Toro-suppa .....;)

    Ha en fin dag i kulda - alle dere:)

    Klem fra Bente.

    SvarSlett