torsdag 15. november 2012

Middag? Nei, vi tar det samme gamle...

Hvem har vel ikke stått i butikken eller hengt i skapene hjemme og lurt på hva i all verden man skal ha til middag? Det er så lett å bare spise det samme hver eneste uke og siden det er jeg som lager maten her i huset føler jeg det er oftere enn ønsket. Nå skal jeg prøve å gjøre mitt for å prøve å spre litt enkel og lett variasjon til middagsmåltidene.

Her i huset liker vi sandwicher, sprø salat og gode smaker. En middag som alltid er en slager er
chorizosandwich. Man trenger ikke å bruke noe ekstra dressing for brødet og chorizoen gir nok smak. Hvis man vil ha noe mer til kan man lage en liten porsjon pommes crisps med litt aioli til - veldig godt!
Er man smart i valg av ingredienser og kanskje sløyfer noen ting kan dette bli en god og ikke alt for usunn middag også for hverdagen.

Dette trenger du:
Ciabatta
Chorizo
Mozzarella
Salat (gjerne crisp salat)
Tomat
Agurk
Olivenolje
Hvitløk
Salt
Pepper

Dette gjør du:
Først setter du på ovnen etter anvisningen på ciabattaen. Før du setter inn brødet skjærer du det på langs og pensler med litt olje og salter og pepprer lett. Sett det inn i ovnen og la det stå til det er gyldent og crispy. Når de har fått hvilt seg litt på benken tar du et hvitløksfedd og gnir over flaten, på den måten får du litt hvitløkssmak, men ikke mer enn du ønsker.
Chorizoen stekes lett i pannen. Jeg pleier for øvrig å kjøpe ferdig skivet pølse, feks. Jacob's chorizo, den er god på smak.
Legg salaten på ciabattaene og skjær så tomat og mozarelle i skiver og legg over salaten, annenhver skive tomat og mozzarella. Så legger du på den stekte chorizoen og litt akurk på toppen. Veldig enkelt, og veldig godt!


2 kommentarer:

  1. Supert middagstips, Solveig - vi trenger å fornye oss! Og du - for et pepperkakehus - WOW!

    Fin dag til dere - klem fra Bente.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig!
      Ja, det pepperkakehuset ble skjevt og sjarmerende, men syns det var overraskende fint til slutt :) Tenk at jeg aldri har lagd pepperkakehus ordentlig...

      Slett